A Zöld Kutya 2009-ben alakult, tulajdonosa és ügyvezetője Szakasits Edit.

Szia.

Szakasits Edit vagyok

2009–ben végeztem a kutyakozmetikus képzést 97%-os eredménnyel.

Jelenleg Magyarországon a szakmámban egyedüliként rendelkezem nemzetközileg elismert  professzionális kutyakozmetikus minősítésekkel.

Alapelvem, hogy tanulni csak a legjobbaktól érdemes, ezért az OKJ-s tanfolyam befejeztével kiemelkedő nemzetközi szakmai tapasztalattal rendelkező kollégámmal folytattam a szakma mélységeinek elsajátítását. 2011-ben kezdtem el dolgozni Budapesten a Bell Kutya- és kisállat kozmetikai szalonban. A”BELL” ekkor már fogalom volt a szakmában, a 1971-es alapításával, mikor az első és egyetlen kutyakozmetika volt az országban.

2015 januárjában szereztem meg a kutyakozmetikus mester címet, hazánkban az első mesterképzés keretein belül. A képzés ideje alatt sok, nagy szakmai tapasztalattal rendelkező kollégát ismerhettem meg és büszkeséggel tölt el, hogy ilyen „erős mezőnyben” egyedüliként szereztem meg  – mindössze 5 éves kutyakozmetikus múlttal – ezt az elismerő címet.

Meglátásom szerint ebben a szakmában az állatokkal való kommunikáció kulcsfontosságú, ezért 2010-ben Stefan Siman (4tappancs) kutyatréner képzésén vettem részt. Itt elsajátítottam az alapvető technikákat, megtanultam a kutyák testbeszéd jeleit. Ezzel a tudással a mindennapokban a munkám során igencsak megkönnyítem a kutyák (és magam) számára a kozmetikai ellátást.

Az állandó pörgés jellemző az egész életemre, így a hivatásomra is.

Az Amerikában alapított nemzetközi szintű elismeréseket nyújtó IPG Association vizsgáinak keretén belül szereztem meg a nemzetközi tanúsítványaimat 2017-18-ban. A tananyag része volt egy nagyon komoly elméleti rész, a kutyafajták kialulásáról, fajtastandard-ekről, a szalon működéséről – mindez angol nyelven, hiszen a vizsgáimat Amerikában bírálták el. Ezen kívül 4 fajta és egy fajta nélküli kutya teljes kozmetikáját bírálja a szakmai zsűri.

A jelenleg megszerzett vizsgáimmal, International Master Groomer Candidate, International Certified Professional és International Certified Andvanced Professional Groomer címeket szereztem meg, valamint a szalonjaim az International Certified Salon Professional címet tudhatják magukénak.

2018 őszén megkaptam a jogot, hogy itthon taníthassam és átadhassam ezt a nagyon széles körű, minden részletekre kiterjedő tudást a szakma iránt mélyebben érdeklődőknek.Az iskolám –  IPG Affiliated and Approved Grooming Schools – meg is kezdte a működését még ezévben.

2019-től a végzett hallgatók vizsgáit is helyben szervezzük!

Azon kevés szakemberek közé tartozom, akik folyamatosan képzik magukat, így igyekszem minden színvonalas hazai és külföldi kiállításon, előadásokon, work-shop–on, szemináriumon, továbbképzésen részt venni, ahol a legnevesebb szakemberekkel tudom megosztani a tapasztalataimat. Mindent megteszek azért, hogy a legújabb trendeknek megfeleljek, a legmodernebb technikákat elsajátítsam.

A kiterjedt érdeklődésem a kutyák, illetve a szakma iránt tette számomra elérhetővé, hogy mára elmondhatom, hogy nagyon sok fajta kutya került ki a kezeim közül, akik csodálatos eredményeket értek el nemzeti, nemzetközi kiállításokon, Világ és Európa kiállításokon.

Rendkívüli büszkeséggel töltenek el fajtatiszta vendégeim eredményei, de számomra kiemelkedő helyet kapnak a menhelyről érkező és a keverék kiskutyák is. Örülök, hogy egyre népszerűbb a kutyák örökbe fogadása, és nagyon jó érzés az elhanyagolt, félszeg  kutyák bizalmának megszerzése is.

 

Zöld Kutya Kft

 

A Zöld Kutya 2009-ben alakult, egyszemélyes Kft-ként működik a mai napig. Rengeteg – talán elmondhatjuk, hogy egyedülálló ebben a szakmában –  fejlődés és innováció jellemzi a céget.

Az első szalon egy nagy családi ház alsó szintjén lett kialakítva. Az első logó, talán még van, aki emlékszik rá, egy óriási fülű zöld kutya grafika volt.

2011-ben költözött a szalon Móron jelenlegi helyére, a Mónus utcába. A választás akkor igen prózai volt, de már tudjuk, hogy ennél jobb nem is lehetett volna.

2013 és 2016 között Budapesten kezdte bontogatni szárnyait a Zöld Kutya, több kerületben is. A jelenlegi, Márvány utcai szalon 2018. Év végén került kialakításra már a franchise mintaboltjaként…de kissé előre szaladtunk…

A szalonok többször változtak, az arculat néhányszor megújult, a jelenlegi dizájn sok szakember munkája és saját ötletek alapján született.

De miért Zöld Kutya? – hangzik el a kérdés sokszor

A válasz egyszerű: élj úgy, hogy minél kevesebb kárt tegyél a természetben!

legyen olyan cég, ami már messziről, mindenki számára egyértelműen jelzi, hogy a környezet, a Föld számunkra épp oly fontos, mint a vendégeink egészsége – igyekeztünk bio, vegyszermentes, vegán, állatkísérletektől mentes kozmetikumokat és ellátást biztosítani.

Sajnos nem mindig tudtuk tartani. A piacon rengeteg termék volt már a kezdetekkor is, de nem tudták azt a minőséget, amit elvártunk tőlük, volt, hogy olyan alapvető feladatokat sem, hogy tisztítsanak…

De amit elhatározunk, az úgy is lesz!

2017-ben végül megtaláltuk azokat a termékeket, amik megfeleltek az elvárásoknak. Jelenleg már a bio termékcsalád kizárólag forgalmazója a Zöld Kutya Magyarországon. Webshopunk itt érhető el.

2016-ban teljes arculatváltáson estünk át, megszületett a már jól ismert kutya a Földdel.

De ki a kutya?

Ez a kiskutya Puszedli, egy puli – saját kutya, saját nyírással.

A nyírás története nagyon egyszerű, de ezt elmeséljük személyesen…

A Zöld Kutya a legfontosabbnak tartja, hogy magas minőséget képviseljen a munkájában. Ez nagyon nehéz jó szakemberk híján, így 2017-től saját nemzetközi iskolát alapított, hogy maga nevelje ki a szalonok munkatársait. Oktatás.

Mint mindent, ami sikeres, többen szeretnének belőle, így lehetőséget biztosít a Zöld Kutya arra, hogy halózatába csatlakozva jó szakemberek magas színvonalon dolgozzanak együtt velünk országszerte. Franchise.

Fontosnak tartjuk az egyediséget, az őszinteséget és a magas színvonalat, mindent megteszünk annak érdekében, hogy vendégeink mindig elégedetten távozzanak.

Cégünk teljes arculata, neve 2018 óta a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala oltalma alatt áll.

Azok, akik ismernek, lélegzetvisszafojtva várják a 2019-es évet, a Zöld Kutya 10. születésnapjának ünneplését, hisz ők már tudják, hogy igazán nagy durranásra számíthatnak majd…

Rólunk mondták

Örülök, hogy megtaláltam hosszas keresgélés után Editet, aki nem csak megtépi a schnauzeremet, hanem érti is amit csinál.

Köszönöm, hogy ilyen gyönyörűre varázsoltad a kis yorkimat.


Kata

Nagyon szép lett Masni, a kis bolognese kiskutyám, de ami külön öröm számomra, hogy életében először nem duzzog napokig a kozmetika után 🙂 Köszönöm


Judit és Masni

Örök hálám, hogy rátok találtam. Össze-vissza nyírbálták a westimet, mindenféle bőrbetegségei lettek, aztán megpróbáltuk amit Edit ajánlott: letrimmelte a szőrét és mostanra boldogan éli (éljük) a gondtalan kutyaéletét. Köszi köszi köszi


Dalma és Manó

Tenyésztőként és kiállítóként a legfontosabb számomra, hogy kutyáim első osztályú kezelést kapjanak akár a mindennapokban akár a kiállítási felkészítésben. A választásom természetesen a Zöld Kutya 🙂


Dóra