Bemutatkozás

Szakasits Edit

szakasits-editSzakasits Edit vagyok, 2009–ben végeztem a kutyakozmetikus képzést 97%-os eredménnyel. A tanfolyam befejeztével a kiemelkedő nemzetközi szakmai tapasztalattal rendelkező Schlosser Attilánál folytattam a szakma mélységeinek elsajátítását. 2011-ben kezdtem el dolgozni Budapesten a Bell kutya és kisállat kozmetikai szalonban, ami 1971-es alapításakor az első ilyen üzlet volt az országban.

2015 januárjában szereztem meg a kutyakozmetikus mester címet. A képzés ideje alatt sok, nagy szakmai tapasztalattal rendelkező kollégát ismerhettem meg és nagy büszkeséggel tölt el, hogy ilyen „erős mezőnyben” egyedüliként szereztem meg, mindössze 5 éves kutyakozmetikus múlttal ezt az elismerő címet.

Meglátásom szerint ebben a szakmában az állatokkal való kommunikáció kulcsfontosságú. Ezért 2010-ben Stefan Siman (4tappancs) kutyatréner képzésén vettem részt. Itt elsajátítottam az alapvető technikákat, megtanultam a kutyák testbeszéd jeleit, melyet a mindennapokban a munkám során alkalmazok, ezzel megkönnyítve a kutyák (és magam) számára a kozmetikai ellátást.

Rengeteg hazai és külföldi kiállításon, előadásokon, work-shop–on, szemináriumon, továbbképzésen veszek részt, ahol a legnevesebb szakemberekkel tudom megosztani a tapasztalataimat. Igyekszem a
legújabb trendeknek megfelelni, a legmodernebb technikákat elsajátítani.

Legutóbb a „legújabb családtaggal” Pörgelóci Igriccel (fehér puli kannal) ismerkedtünk meg a tükör
módszerrel, akivel az alap engedelmességi vizsgát abszolváltuk.

A kiterjedt érdeklődésem a kutyák illetve a szakma iránt tette számomra elérhetővé, hogy mára
elmondhatom, hogy nagyon sok fajta kutya került ki a kezeim közül, akik csodálatos eredményeket
értek el nemzeti, nemzetközi kiállításokon, Világ és Európa kiállításokon.

Rendkívül büszkeséggel töltenek el fajtatiszta vendégeim eredményei, de számomra kiemelkedő
helyet kapnak a menhelyről érkező keverék kiskutyák is. Örülök, hogy egyre népszerűbb a kutyák örökbe fogadása, és nagyon jó érzés az elhanyagolt, félszeg, bizalmatlan kutyák bizalmának megszerzése.

Tanúsítványok és elismerések

Kutyakozmetikus bizonyítvány
Mesterlevél – Nemzeti Agrárgazdasági Kamara
4 Tappancs kutyatréner igazolás
Szűcsné Marika néni emlékverseny 2015
Grooming Seminarium 2015 – Fox WHW Terrier
Grooming Seminarium 2015 – Schnauzer S. Terrier